IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждите инвестиции у нас за първите два месеца на годината са 128 млн. евро

Приоритет са инвестициите във високите технологии, производството и устойчивите работни, посочи зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева

13:27 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Даниела Везиева връчи сертификат за инвестиция клас &quot;А&quot; на &quot;Фьосталпине&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Даниела Везиева връчи сертификат за инвестиция клас "А" на "Фьосталпине". Снимка: БТА

За първите два месеца на тази година чуждестранните инвестиции в България са 128,2 млн. евро, а за цялата 2014 г. – 1,29 млрд. евро. Това отчете заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която връчи днес сертификат за инвестиция клас "А" на "Фьосталпине ФАЕ София" ООД.

Везиева отбеляза, че приоритет на министерството е привличането на инвестициите като цяло, но основно внимание се обръща на високите технологии, производството и устойчивите работни места. Тя посочи, че връченият днес  сертификат за производство в сектор "ЖП инфраструктура" спада към високотехнологичните сектори, в период на криза на инвестициите, предаде БТА.

Инвестиционният проект на "Фьосталпине ФАЕ София" предвижда разширяване на производствената и складова база на компанията в София, покупка на нови машини и съоръжения, в това число линия за производство на реброви подложки за жп стрелки и релси.

Инвестицията е на стойност 5,017 млн. лева и предвижда разкриването на 52 нови работни места. Компанията е основен доставчик на компоненти за жп инфраструктура, поддръжката и разширяването на железопътни трасета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още