IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите в МВР останаха без отговор на въпросите си след срещата с Бъчварова

От сектор „Сигурност“ остават в готовност за протести срещу предлаганата възраст за пенсиониране

17:29 | 12.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Синдикатите в МВР останаха без отговор на въпросите си след срещата с Бъчварова

Без резултат приключи днешната среща между вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, социалният министър Ивайло Калфин и синдикатите в МВР.

Разбирателство не е постигнато по отношение на пенсионната реформа в сектора "Сигурност", съобщи БНР.

Председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обясни, че на практика страните имат различни понятия затова какво е социален диалог. По думите му синдикатите не са получили отговор на нито един от въпросите, които са задали и е станало ясно, че министерството или ръководството на министерството само ги уведомява за бъдещи мерки, които смята да предприеме.

Протестът на полицаите остава в следващите дни. От синдикалната федерация на служителите на МВР обясниха, че обмислят вероятността да искат и оставки на хора от ръководството на вътрешното министерство.

Малко по късно вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пък беше на противоположната позиция. Тя обясни, че на практика ръководството на МВР е дало всички отговори.

Не зная какъв точно резултат очакват синдикатите от нас, заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод започващите протести на сектор „Сигурност”, допълва и bTV.

Бъчварова коментира, че синдикатите в МВР са били в течение на преговорния процес. По думите ѝ за МВР са ясни техните изисквания за пенсионната реформа, но законопроектът трябва да балансира интересите на всички групи.
„Би трябвало да се приеме такъв вариант, който да устройва всички, търсим най-добрите решения”, обяви Бъчварова.

„Основанията за този протест имат по-друг характер”, коментира Бъчварова, като според нея става въпрос да се покаже сила пред новото ръководство на МВР.

По-рано днес социалният министър Ивайло Калфин бе категоричен, че няма да отстъпи от искането си за въвеждане на възраст на пенсиониране на служители в сектор "Сигурност". Кабинетът предлага пенсиониране на 52 години и 10 месеца за служителите от сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още