IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова предлага нова подгрупа за строителство между България и Русия

Министърът на регионалното развитие се срещна с руския вицепремиер Дворкович в рамките на икономическия форум в Санкт Петербург

10:58 | 21.06.15 г. 6
Павлова предлага нова подгрупа за строителство между България и Русия

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна с руския вицепремиер Аркадий Дворкович в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Дворкович отговаря за политиката на Русия в областта на развитието на инфраструктурата.

Министър Павлова е предложила в рамките на междуправителствената комисия България - Русия да бъде създадена специална подгрупа за строителството и инфраструктура.

По този начин биха се разширили възможностите компании от двете страни да участват в търговете за изпълнители на строителни обекти на територията на двете страни, както и за реализацията на съвместни проекти на принципа на публично-частното партньорство.

Руският вицепремиер е предложил в сектора на земеделието и вноса на български свежи храни да се обмисли вариант за създаване на смесени предприятия, които да реализират продукцията си на руския пазар.

Междувременно на Международния икономически форум в Санкт Петербург са подписани общо 205 споразумения за над 293,4 млрд. рубли (около 5,43 млрд. долара), съобщи представител на организаторите, цитиран от ТАСС.

Във форума са участвали рекордните 10 000 души от 120 страни, като в събитията са се включили лидери на Гърция, Китай, Киргизстан, Миянма, Монголия, Саудитска Арабия, Бахрейн, Ирак и осем бивши държавни глави, около 200 ръководители на чуждестранни компании и 1500 техни руски колеги, съобщава БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 2
comet
преди 8 години
Коя наша строителна фирма ще може да строи в Русия?! Спомням си в началото на промените колко се срамувах от каквото видях да правят Главболгарстрой в Русия. Руснаците се държаха мъжки, а нашите като ***%ви. Турците бяха далече по-добри (и като организация и като качество), но тогава Руснаците все още ни имаха за братя по съдба. А днес там и Турски, че и отскоро и Китайски строителни фирми. Нито президентът ни нито строителният ни министър са строителни инженери!, нито един от тях не е бил на Запад да се научи да оцелява като професионален инженер ръководител! (ядейки чужд хляб), а децата на социализЪмът не са добри ръководители умеещи да организират и ръководят конкурентно на международния пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
kalendar
преди 8 години
ГОспод да ми прости следните слова: ДАЖЕ Павлова е по-добре от ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Хахаха... Боцко се прибра от Азербайджан като на^сран и сега е изпратил двете кифли да хвърлят димки в Петербутг, демек - България активно търси поле за сътрудничество с Русия... още малко и швепс, както би казал зачезналият ни колега Михалчо. А руснаците сигурно си викат - "Дообре! Да, да, разбира се! Минете утре! "Иначе форумът явно е минал в тотална изолация на Русия:"Във форума са участвали рекордните 10 000 души от 120 страни..." ... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
Ми то след Плевнелиев който и да дойде се ше е по добър !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
Грую Груев
преди 8 години
Ето я и бъдещата номинация на Тиквун за Президент, затова и в момента се лъска имиджа й на макс, дори била най-одобрявания министър в правителството и третия най-одобряван политик след Сталинка и Пъдпъдъкова - мислех, че след *** по-зле няма как да стане, но ето, че може. И ще я изберем...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Ами супер, само да нема шамари откъм Брюксел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още