fallback

Съветът по европейските въпроси започва серия обсъждания на ТПТИ

Заради негативните обществени настроения се обмисля да бъде възложен цялостен анализ, заяви Меглена Кунева

18:07 | 29.06.15 г. 2

Съветът по европейските въпроси (СЕВ) започва серия от обсъждания на споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ или Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ/TTIP).

Днес Съветът, ръководен от вицепремиера Меглена Кунева, възложи на Министерството на икономиката да представи до следващия понеделник информация за изготвените до момента анализи за ефекта върху България в различните области на споразумението – земеделие, малки и средни предприятия, инвестиции, права на работниците, възможности за арбитраж, инвестиции и износ, съобщи пресцентърът на кабинета.

На следващото си заседание СЕВ ще дискутира наличната информация и ще разгледа възможностите за изготвяне на цялостен анализ за ползите и негативите за страната ни от ТПТИ.

Вицепремиерът Кунева коментира, че засилването на негативните обществени настроения срещу проекта както в България, така и в редица други европейски държави, изисква подобен обективен анализ да бъде представен на гражданите.

Тя настоя за взаимодействие по темата между различните министерства – на икономиката, на финансите, на социалната политика, на правосъдието, на земеделието и на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
fallback