IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите в столицата повреждат енергийната инфраструктура

Не се спазват изискванията за съгласуване на изкопно-ремонтните работи, твърдят от ЧЕЗ България

13:12 | 20.08.15 г.
Ремонтите в столицата повреждат енергийната инфраструктура

Амбициозните планове на общината и започналите масови ремонти на пътната мрежа в София са станали причина за скъсани електрически кабели и 62 аварии в периода 13 юли – 13 август, отчитат от електроразпределителното дружество в района – ЧЕЗ България.

Прекъсванията на захранването в резултат на скъсаните кабели са продължили общо 109 часа и са оставали без ток 82 хил. домакинства.

Понякога фирмите не са достатъчно внимателни към инфраструктурните обекти и не са добре подготвени в какви терени работят, посочват от компанията в свое съобщение.

През май в социалните мрежи бяха разпространени снимки на абсурден ремонт на път в с. Студен извор, който поставя електрически стълб в средата на пътното платно. Тогава отново ставаше въпрос за инфраструктура на ЧЕЗ.

От компанията тогава обясниха, че строителната компания не е спазила изискванията в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и не се е свързала с дружеството, за да премести своето съоръжение.

И при ремонтите в столицата изискването за съгласуване на изкопно-ремонтни дейности не се спазва, твърдят от ЧЕЗ.

Най-голямата авария в София от началото на лятото е регистрирана на 14 юли. Тогава в рамките на 20 минути изключват 81 трафопоста. Това стана причина за спиране на захранването за над 7400 абоната в района на Бистрица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още