IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев призова за международна борба с бедността и конфликтите

„Дневен ред 2030 за устойчиво развитие” за пръв път поставя ударение върху благополучието на всеки отделен човек, заяви президентът

17:54 | 27.09.15 г. 10
Плевнелиев призова за международна борба с бедността и конфликтите

Международната общност да се фокусира върху постигането на резултати по целите на устойчивото развитие, сред които са изкореняването на бедността, изграждането на устойчива икономика и развитието на мирни и стабилни общества. За това призова президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на върха за приемането на Дневния ред за развитие след 2015 г., която се проведе в централата на ООН в Ню Йорк.

Новият дневен ред на ООН, посветен на целите на развитието, е изготвен от държавите-членки на Организацията с подкрепата на представители на гражданското общество, на неправителствения сектор и на академичните среди. Документът е озаглавен "Трансформиране на нашия свят: Дневен ред 2030 за устойчиво развитие."

Президентът приветства, че за първи път се прави подобно глобално и всеобхватно усилие светът да се извади от бедността и да се постигне устойчиво развитие с грижа за всички живи същества на планетата, като се отчита и екологичната страна на въпроса. 



За пръв път в подобен документ се поставя ударение върху благополучието на всеки отделен човек без никой да бъде пренебрегнат, подчерта държавният глава, цитиран от пресслужбата на Президентството.

„Решенията, които взимаме днес, ще окажат въздействие върху всички нас през следващите 15 години. България е уверена, че сега вниманието трябва да бъде насочено към изпълнението на Дневния ред и поемаме силен ангажимент да дадем своя принос за постигането на тази цел“, заяви още в изказването си на форума българският държавен глава.

Като цели на ООН са заложени и насърчаването на мирните и включващи общества за устойчиво развитие, предоставяне на достъп до правосъдие за всички и изграждане на ефективни и отговорни институции, както и укрепването на средствата за изпълнение и ревитализиране на глобалното партньорство за устойчиво развитие.

Президентът Плевнелиев увери, че България ще положи всички усилия за изпълнението на новия Дневен ред и за постигане на целите за  премахване на бедността, елиминиране на неравенствата и изграждането на мирни, справедливи и инклузивни общества, основаващи се на върховенството на закона.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 0
ABBA
преди 8 години
Тоя да се скрие при аналлизаторите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
ДХДО
преди 8 години
"Плевнелиев призова за международна борба с бедността и конфликтите"Ето, че и ние сме способни да генерираме оригинални идеи на общочовешко равнище!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"За пръв път в подобен документ се поставя ударение върху благополучието на всеки отделен човек без никой да бъде пренебрегнат, подчерта държавният глава, цитиран от пресслужбата на Президентството."---Назлъндисване: Ромите От Максуда Не Искат Да Работят За 400 Лева Заплатаhttp://stara-bulgaria.eu/?p=23788&oid=2704366
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"...предоставяне на достъп до правосъдие за всички"Да си погледна държавата с узаконените минимални заплащания за адвокатски услуги и да сметне колко от собствените му граждани имат реален достъп до правосъдие! Ка може човек на толкова виш пост да чете каквото са му написали без да мисли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Плевнелиев увери, че България ще положи всички усилия за изпълнението на новия Дневен ред и за постигане на целите за премахване на бедността"----"Пазарът на труда в България се оголва драматично, демографията върви като катастрофа". Това коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Събуди се"."Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи, 20 % от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. "Кой ли ще положи тези усилия? *** които ще останат ли!? ха ха ха Те не мислят така. --- Важен е зовът и кой го казва. Резултата ...хм бе кой ще ти помни какво е зовял след 1 месец!? Така де ..и аз призовавам за дъжд. Ако не завали , разчитам че никой няма да помни зова ми, но ако завалииии ...ха ха ха ще припомня на всички че зовът ми е чут!! :))).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
ха ха ха ха има ли значение!? Важен е зовът и кой го казва. Резултата ...хм бе кой ще ти помни какво е зовял след 1 месец!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
.... Ако има лесно всичките у нас ще ги покани да ги интегрира ! :))))Сега след като ги е призовал трабва да се очаква да си счупят краката от бързане за да изпълнят заръката му! :)))))"Президентът Плевнелиев увери, че България ще положи всички усилия за изпълнението на новия Дневен ред и за постигане на целите за премахване на бедността, и т.н. и т.н.." ..само дето пропуска малка подробност и тя е че 1/3 от подопечения му народ избяга от страната му от МИЗЕРИЯ и бедност! Та на кой в България ще се падне тази чест да положи усилията? На пенсионерите или на децата /колкото са останали/ !? Ноооо какво е България пред света и неговите проблеми!? Имаме космополитен лидер, който не може да се вмести в рамките на 110.9 хил. кв.км.! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
aldy
преди 8 години
"...Плевнелиев призова за международна борба с бедността и конфликтите..."Комсомолецът-тапетописец да не би да има предвид бедността и конфликтите в родния ни Мутростан? Тук наистина трябва международна подкрепа от бели държави, за да се разгони цялата мафиотизирана държавна структура. Но в нея попада и комсомолецът-тапетописец, та види се, по стар комсомолски навик ТОЯ говори за "международното положение".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
Кого е призовал тоя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още