IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Общините могат да разчитат на подкрепата на Министерството на туризма

Проект по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" ще подпомага местните администрации при управлението на туристическите райони

14:55 | 02.10.15 г.
Ангелкова: Общините могат да разчитат на подкрепата на Министерството на туризма

Всички общини могат да разчитат на подкрепата на Министерството на туризма за развитието на регионите и превръщането им в туристически дестинации. Това каза във времето на парламентарния контрол министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя отговори на депутатски въпрос за политиката на Министерството на туризма за популяризиране чрез национална реклама на туристически обекти в Родопите.

Подготвя се пилотен проект по новата оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", който да подпомогне общините бенефициенти при управлението на туристически райони.

До края на годината са намалени наполовина и таксите за участие на общините в туристически изложения, напомни Ангелкова.

Регистърът на туристическите атракции, който вече функционира, ще допринесе също за развитието на атракциите и в Родопите, посочи министърът. Тя отбеляза, че обектите там са недостатъчно популяризирани и по-трудно достъпни, но по думите й Родопите имат потенциал за развитие.

Друга мярка в подкрепа на туризма в общините и в частност на Родопите е културно-историческата дестинация "Пътят на траките", която минава именно оттам. В рамките на кампанията за 50-те малко популярни обекти у нас също се популяризират обекти от Родопите, каза Ангелкова.

Концепцията за туристическо райониране също ще допринесе за ефективен регионален маркетинг в този район на страната, каза министърът на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още