IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Коалицията е достатъчно стабилна

Всички са си на местата, отговорно трябва да продължим напред, коментира премиерът

21:33 | 25.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Коалицията е достатъчно стабилна

Българският премиер Бойко Борисов е доволен от резултатите на ГЕРБ на местния вот. Той поздрави коалиционните партньори във властта, но и опозицията за представянето им от Брюксел, където ЕС обсъжда извънредно темата за бежанците с балканските лидери. 

 "Поздравям колегите от РБ, АБВ, ПФ, с които от тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно и с цялата си отговорност. Представянето на ДПС и БСП е достатъчно силно, заслужават да зачитаме техния глас като опозиция. Тези избори показаха, че по-добро не може да се сътвори към момента", обобщи Борисов.

По думите му ГЕРБ печели убедително в големите градове и категорично никой не може да упрекне партията в купуване на гласове или полицейска намеса.

"Всеки сега ще се опита да прехвърля от болната глава на здравата. И опозиционните партии се представиха прилично на фона на това, което сътвориха и нямаше как хората да не ги накажат. Всички са си на местата, отговорно трябва да продължим напред", коментира още Борисов.

Премиерът отговори и на надигналите се съмнения на наблюдатели за "развод" с РБ.

"Коалицията е достатъчно стабилна", подчерта отново той, но не пропусна да добави, че постигнатото от БСП и ДПС заслужава уважение и "да бъдем малко по-смирени в парламента".

За референдума, който вече е в ръцете на парламента, Борисов се надява да се вземе решение, което да даде възможност да се гласува електронно.

По отношение на темата за бежанците, премиерът се въздържа да коментира обстойно, докато не се вземат решения, но беше категоричен, че не е съгласен да вземаме заеми от международни финансови институции, за да се справяме с бежанската вълна.

Припомняме, че през последните седмици на няколко пъти откъм ДПС дойдоха сигнали, че ще има промени в конфигурацията на властта след вота.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
крас
преди 8 години
ВСИЧКО Е СТРАШНО СТАБИЛНОКАКТО ПРИ ДЯДО ТОДОРОВО ВРЕМЕ НЕЩАТА ВЪРВЯТ КЪМ 100 % ПОБЕДА НА УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ. Има само един малък проблем - ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ И НЕДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ!Базата на УПРАВЛЯВАЩАТА ПИРАМИДА Е СЪС ВСЕ ПО МАЛКА И ПОМАЛКА ОТ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ОСНОВА. Едно духване на вятъра и пирамидката я нямя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още