IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: С ГЕРБ никой не може да се мери

Местните избори показаха много дефекти в изборното законодателство, смята премиерът

22:51 | 01.11.15 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Борисов (вляво) и Цветанов в централата на ГЕРБ. <em>Снимка: БТА</em></p>

Борисов (вляво) и Цветанов в централата на ГЕРБ. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви победата на партията си на местните избори.

„Резултатите ясно показаха, че с ГЕРБ никой не може да се мери и няма шанс да се мери", каза Борисов в първите часове след края на балотажа. „Картата е синя", обяви лидерът на управляващите.

Той обясни и че изборите са потвърдили, че по-добро от това, което са направили ГЕРБ до момента, няма как да се случи.

Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов представи първите резултати в цифри – ГЕРБ вече имат 22 областни центрове, 129 кмета и 1727 общински съветници. „Това е един висок резултат и отговорност", анализира Цветанов.

Лидерът на ГЕРБ пък обясни, че местните избори са показали много дефекти в изборното законодателство и посъветва партиите да анализират това и да решат дали да правят промени в Изборния кодекс. Според Борисов прекият избор на районните кметове трябва да отпадне.

„Изборите минаха. Иска ми се още утре кметовете да сядат и да започват да работят. Който има качествени проекти, в неговото населено място ще се случват работите. Ние ще работим с всички", обяви премиерът.

Борисов разкритикува лидерите на Реформаторския блок за коментарите им, че са победители в Плевен. Той се възмути от пост на здравния министър Петър Москов във Facebook, в който той пише: „Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава, телеграмата е кратка и гласи: „Ваше превъзходителство, Плевен падна“. 

 

Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: " ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА."

Posted by Petar Stefanov Moskov on 1 ноември 2015 г.

„Да се казва, че Плевен паднал като при падишаха, едва ли не се освободил от някой", възмути се Борисов. Той помоли Реформаторите да бъдат по-толеранти.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е положил огромни усилия, за да може партията му да загуби този град.  Борисов омаловажи успеха на коалиционния си партньор в управлението в кметската надпревара за Плевен, като обясни загубата на партията си с "огромните усилия", които той лично положил в името на толерантността. 

"Сърдят ми се съпартийците", каза той. Малко по-късно пък разказа, че сам не би гласувал за кандидата на ГЕРБ в Плевен, като видял, че боядисвал велоалеите с блажна боя.

Премиерът предупреди партньорите си, че неговата добрина и толерантност имат граници.

Същевременно лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му се превръщала в гарант за мюсюлманите в България, обяснявайки успехите в някои от смесените райони, доминирани от години от ДПС.

"От тези избори се вижда, че освен ДПС, и ГЕРБ сме гаранти за българските мюсюлмани", заяви той. Борисов спомена ситуацията в Турция и Сирия и допълни, че "трябва да се опитаме с този етнос да сме много толерантни". След което призова новоизбраните членове на местната власт от всички партии "да се вземат в ръце" и предупреди, че няма да търпи да ми прехвърлят вини заради толерантността му и желанието му да пази етническата стабилност. 

Освен това Борисов посочи като неприемливи изрази като "да изметем" и "да изчегъртаме" ДПС от политическия живот. Припомняме, че те бяха използвани преди всичко от лидера на ДСБ Радан Кънев в предизборната кампания.

Преди седмица на пресконференцията си след първия тур на изборите от тези изрази възмущение изрази и председателят на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на ГЕРБ отново не пожела да коментира намеренията си за предстоящите президентски избори.

"Откак съм човек, все ме питате дали ще съм президент. Сега започваме да се готвим за следващите кметски избори", каза той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Не може, толкова неграмотни политици и такива кражби и фалити досега в българската история не е имало ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
comet
преди 8 години
Като бивша му.тра, в надеждите си да получи индолгенция, ББ е избрал да е послушен актьор следващ сценария на Продуцентите. А в критични ситуации, притиснати, хората избираме сигурността (често каквато и да е тя, вместо да експериментираме за по-добро). Но не следваме ли холуинския сценарий, щом сме принудени да избираме силният васал тик.ва, т.е. щастие в нещастието?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Борисов - само не забравяй древната поговорка че винаги гордостта предхожда падението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 8
cokrat1
преди 8 години
Тъпо мнение....двама некадърници....абе, кадърните що не са се кандидатирали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
Бат Минко
преди 8 години
В Плевен избор беше между двама некадърници....Затова хората не гласуваха.Гербаджията съсипа целия град.От лятото се появиха ударни бригади които разкопаха и унищожиха всички спирки на градския транспорт.Вече четири месеца хората газят камъни и ги вали дъжда докато чакат тролея.Тоя гербаджията е уникален *** никъде не го искат и в болницата не го искат.Той не е и плевенчанин.Бойко сбърка с него.Центъра е разкопан пак никой не работи разкопаят и изчезват.*** центъра наслагал е едни ламарини ум да ти зайде.Цяло лято спи септември се сеща да пълни дупки.Градът е в окаяно състояние.Няма тротоари няма асфалт.90% от улиците не са виждали ремонт от 40-50 години а тоя *** сменя плочките на центъра....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 6
0pk
преди 8 години
Ми да гласуват, кой ги спира. Поне избор имаше. Сулю и Пулю се бяха кандидатирали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
А каква е реалната активност на тези избори, никой не иска да коментира!Колко хора не пожелаха да гласуват? А!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 1
aldy
преди 8 години
ОПГ ГРОБ плаче за един нормален честен и почтен главен прокурор, а ла Джовани Фалконе, за който Законът и Конституцията са над джобните пари и привилегии. А в Румъния в панделата отидоха над 1500 високопоставени ***. А тук няма НИТО ЕДИН премиер в затвора. Ха да видим кой ще е първият. Може и с базука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още