IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметовете на шест общини в област Пловдив са преизбрани

Това са градоначалниците на Асеновград, Карлово, Брезово, Родопи, Първомай и Перущица

21:20 | 02.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кметовете на шест общини в област Пловдив са преизбрани

В шест от общините на Пловдивска област са избрани предишните кметове, предава БТА, цитирана от Dnes.bg. В 13 от общо 18-те общини в област Пловдив имаше балотаж.

В общините Асеновград, Карлово, Брезово, Родопи, Първомай и Перущица са избрани предишните кметове.

В Асеновград печели Емил Караиванов от БСП с 62,75%, в Брезово - Радньо Манолов от БСП с 54,38%, в Карлово с 55,84 % подкрепа е избран Емил Кабаиванов.

Пламен Спасов от ГЕРБ е отново кмет на община Родопи. В община Първомай печели Ангел Папазов, Социалдемократическа партия, а в Перущица отново кмет ще бъде Ради Минчев от Реформаторския блок

Нови ще бъдат кметовете и на шест от пловдивските общини. В община Калояново с 69,55% е избран Георги Георгиев (Реформаторски блок, Български демократичен център, Движение демократично действие).

В Съединение и Стамболийски печелят Атанас Балкански и Георги Мараджиев от ГЕРБ.

В Хисаря кандидатът на ГЕРБ е изместен от Пенка Дойкова от Партия на Зелените с 52,93 на сто подкрепа. В Сопот втория тур спечели Деян Дойнов от БСП, в община Куклен кмет ще бъде Мария Белчева от Зелената партия.

Още новини от Избори 2015 четете в Dnes.bg и в специалната ни рубрика

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още