IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътниците ще си получават парите за полет при заболяване

Депутатите приеха окончателно промяната в Закона за гражданското въздухоплаване

17:24 | 05.11.15 г.
Пътниците ще си получават парите за полет при заболяване

Пътник може да се откаже от полета си и да получи обратно парите си при определени обстоятелства, реши парламентът. Такава възможност ще има при заболяване на пътника, включително на член от семейството му, който ще пътува с него, което е установено от лечебно заведение.

Това записаха депутатите с промените в Закона за гражданското въздухоплаване, приети на второ четене, съобщава БТА.

Ще се налага имуществена санкция от 2000 до 5000 лв. на въздушен превозвач, който не изпълни задълженията си при отказан достъп до борда съгласно европейска разпоредба. Санкцията ще важи и за въздушен превозвач, който не компенсира пътниците при отказан достъп на борда против тяхната воля.

Глоба от 100 до 1000 лв. е предвидена и в случай, че въздушният превозвач не изпълнява задълженията си за информиране за крайната цена с включените в нея тарифи и такси.

Преди този законопроект да бъде гласуван, депутатите от левицата бойкотираха обсъждането на първо четене на промени в Закона за корпоративното подоходно облагане с вносител Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още