IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвеждането на данък "вредни храни" среща подкрепата на 53% от българите

Девет от десет анкетирани са срещу повишаването цените на винетките, според проучване на "Алфа Рисърч"

16:08 | 23.11.15 г. 2
Въвеждането на данък "вредни храни" среща подкрепата на 53% от българите

Традиционно финансирана и традиционно одобрявана сфера и в двете правителства на Борисов остава инфраструктурата (73%), а най-харесван министър – Лиляна Павлова (36,5%), показват още данните от проучването.

Вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев също запазва стабилен позитивен рейтинг.
Здравеопазването (16%), социалната политика (13%) и земеделието (12%), макар и с много по-ниски оценки от инфраструктурата, са следващите, в които българите виждат известни позитивни промени.

Министрите Ивайло Калфин и Петър Москов  се нареждат съответно на второ и трето място сред успешните членове на кабинета. Те са единствените с невралгични ресори, запазващи достатъчно висока подкрепа (по 20%), независимо от разгорещените дебати по реформите в техните сфери.

Почти всички останали ресори и правителствени политики се характеризират с високо равнище на неодобрение.

Различни по характера си причини –  начина на обсъждане на дадени законопроекти, проблеми в съответните сфери, или липса на координация, са довели до по-рязък спад в рейтинга на трима министри – образователния Тодор Танев, вътрешния Румяна Бъчварова и на туризма Николина Ангелкова. Силно негативни са обществените реакции към протестите на полицаите и начина, по който се гарантира сигурността на гражданите.

На фона на полицейските протести, удържането на вълненията в Българската армия и спокойствието, което тя запази, водят до известен ръст в личния рейтинг на военния министър, както и до възстановяване на доверието в армията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Не е много ясно какво точно изразяват тези 53% и дали са хора, които смятат, че вредните храни може да се оправят с данъци и колко смятат, че вредните храни наистина трябва да се оправят, но едва ли ще стане с данъци.Как точно данък вредни храни ще попречи на зърнопроизводители да продават GMO с терминиран зародиш-как ще им попречи за GMO-то, и как да не терминират зародиша?Как точно един данък вредни храни ще попречи на тези, които пържат скорбяла от всякакъв род и вид като за световно, да престанат да пържат такава?Как точно един данък вредни храни ще попречи на порочните практики на винпрома да прави бяло вино от фалшифициран спирт от картофи и стафиди от борсата със съмнително качество?Как точно един данък вредни храни ще попречи на цеховете за безалкохолни да ползват високо-фруктозен царевичен сироп, дестилиран по първобитна технология, в резултат на което замърсен с живак?Как точно данък вредни храни ще попречи да се ползват долнопробни опаковки за консерви с кадмий и олово?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
antonio1234
преди 8 години
Силно се съмнявам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още