IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов представи Екатерина Захариева като министър на правосъдието

Премиерът обяви, че номинацията е получила подкрепата на всички, които участват в управлението

11:24 | 16.12.15 г. 1
Борисов представи Екатерина Захариева като министър на правосъдието

До петък Екатерина Захариева ще стане министър на правосъдието. Преди днешното правителствено заседание тя беше представена пред министрите от премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят обяви, че тя е получила подкрепата на всички, които участват в управлението – ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ.

"Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариеха получи подкрепата на всички", заяви Борисов. 

Той каза още, че се надява до петък процедурата по избора да е приключила. След заседанието на кабинета се очаква Борисов и Захариева да отидат в парламента.

В момента тя е шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Екатерина Захариева е родена през 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, с изучаване на немски език. Магистър по право от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работела е като юрисконсулт и директор на дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерство на околната среда и водите.

От август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабината "Борисов 1" – с ресори: Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.

На 23.01.2012 г. с Указ на Президента е назначена за Главен секретар на Росен Плевнелиев.

От 13 май 2013 до 29 май 2013 г. Екатерина Захариева пък бе вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Марин Райков, същата позиция тя за е и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 8 години
Борисов е играч - пак ги изненада! Може и да не ми харесва, но в момента няма конкуренция. И докато го има Борисов, ще го има ГЕРБ и ще управлява. А след това!?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още