fallback

Кабинетът дава още 25 млн. лева за проекти на енергийното министерство

Със средствата частично ще бъдат разплатени завършени проекти по Националния план за инвестиции

11:57 | 16.12.15 г.

Правителството ще преведе допълнителни 25 млн. лева по бюджета на Министерството на енергетиката, съобщават от правителствената прессужба. По време на заседанието си министрите одобриха плащането, с което ще се покрият част от разходите за завършени проекти, включени в Националния план за инвестиции.

От началото на годината енергийното министерство е похарчило 59,6 млн. лева за 13 инвестиционни проекта. С отпуснатите средства частично ще бъдат разплатени тези проекти.

Целта на Националния план за инвестиции е насърчаването на преминаването към нисковъглеродна икономика, основана на модернизацията на генериращи мощности, чисти технологии, както и модернизация на инфраструктурата.

По него се финансират и проекти, свързани с разнообразяване на енергийния микс, както и на източниците на доставки на енергия.

От началото на 2015 година в специална сметка по Националния план за инвестициите са набрани 59,1 млн. лева, посочват още от Министерския съвет. В нея вноски правят операторите, включени в Плана, които получават безплатни квоти за емисии парникови газове. Сметката е обособена част от бюджета на енергийното министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
fallback