IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът дава още 25 млн. лева за проекти на енергийното министерство

Със средствата частично ще бъдат разплатени завършени проекти по Националния план за инвестиции

11:57 | 16.12.15 г.
Кабинетът дава още 25 млн. лева за проекти на енергийното министерство

Правителството ще преведе допълнителни 25 млн. лева по бюджета на Министерството на енергетиката, съобщават от правителствената прессужба. По време на заседанието си министрите одобриха плащането, с което ще се покрият част от разходите за завършени проекти, включени в Националния план за инвестиции.

От началото на годината енергийното министерство е похарчило 59,6 млн. лева за 13 инвестиционни проекта. С отпуснатите средства частично ще бъдат разплатени тези проекти.

Целта на Националния план за инвестиции е насърчаването на преминаването към нисковъглеродна икономика, основана на модернизацията на генериращи мощности, чисти технологии, както и модернизация на инфраструктурата.

По него се финансират и проекти, свързани с разнообразяване на енергийния микс, както и на източниците на доставки на енергия.

От началото на 2015 година в специална сметка по Националния план за инвестициите са набрани 59,1 млн. лева, посочват още от Министерския съвет. В нея вноски правят операторите, включени в Плана, които получават безплатни квоти за емисии парникови газове. Сметката е обособена част от бюджета на енергийното министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още