fallback

Росен Плевнелиев призова за ускоряване на реформите

Промените в Конституцията са добра, но недостатъчна стъпка за съдебната реформа, смята президентът

15:04 | 06.01.16 г. 2

За ускоряване на реформите в правосъдието, здравеопазването, образованието, администрацията и във водния сектор, призова президентът Росен Плевнелиев след церемонията по освещаването на българските бойни знамена.

Той апелира за съдържателни и дълбоки промени, които да подобрят обществения живот и демокрацията, да променят икономиката, съобщиха от Прессекретариата на Президентството.

Пред журналисти българският държавен глава коментира, че съдебната реформа е "реформата на реформите" и посочи, че промените в Конституцията са добра, но недостатъчна първа стъпка в тази посока.

"Като държавен глава ще работя с всички в държавата - институции, лидери, граждани, така че българското правосъдие наистина да получи своето развитие, съдиите да могат да отсъждат по закон и по съвест, двете колегии във ВСС да заработят както трябва“, каза той.

Плевнелиев призова и да бъде сложен край на политическото противопоставяне и да бъде даден път на идеите и аргументите, а не на "контракултурата".

„Ще продължа да държа посоката на европейското развитие на България, да работя заедно с гражданите, да ги подкрепям във всяка тяхна смислена инициатива и да търся напредък и развитие по стратегическите приоритети на България“, заяви президентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
fallback