IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росен Плевнелиев призова за ускоряване на реформите

Промените в Конституцията са добра, но недостатъчна стъпка за съдебната реформа, смята президентът

15:04 | 06.01.16 г. 2
Росен Плевнелиев призова за ускоряване на реформите

За ускоряване на реформите в правосъдието, здравеопазването, образованието, администрацията и във водния сектор, призова президентът Росен Плевнелиев след церемонията по освещаването на българските бойни знамена.

Той апелира за съдържателни и дълбоки промени, които да подобрят обществения живот и демокрацията, да променят икономиката, съобщиха от Прессекретариата на Президентството.

Пред журналисти българският държавен глава коментира, че съдебната реформа е "реформата на реформите" и посочи, че промените в Конституцията са добра, но недостатъчна първа стъпка в тази посока.

"Като държавен глава ще работя с всички в държавата - институции, лидери, граждани, така че българското правосъдие наистина да получи своето развитие, съдиите да могат да отсъждат по закон и по съвест, двете колегии във ВСС да заработят както трябва“, каза той.

Плевнелиев призова и да бъде сложен край на политическото противопоставяне и да бъде даден път на идеите и аргументите, а не на "контракултурата".

„Ще продължа да държа посоката на европейското развитие на България, да работя заедно с гражданите, да ги подкрепям във всяка тяхна смислена инициатива и да търся напредък и развитие по стратегическите приоритети на България“, заяви президентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
"...Така че положението не се вижда да се оправи, дори напротив. И малкото работещи средни и дребни предприятия скоро ще се изправят пред проблема че няма да има какво да глозгат от комунизма като обучена евтина работна ръка, от там очаквайте скоро още по-голяма криза....Може да съм песимист, но това което пиша са си факти. Отделно, има и други лоши факти, като бързия растеж на държавния дълг, същия този за който затягахме колани в началото на прехода и го плащахме и почти го бяхме разплатили към 2008г., но после започнахме да го трупаме и трупаме ..." Цитирам колега от форума. Още един път сакън , Плевнелиев !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
Ще продължа да държа посоката на европейското развитие на България, да работя заедно с гражданите, да ги подкрепям във всяка тяхна смислена инициатива и да търся напредък и развитие по стратегическите приоритети на България, заяви президентът.Как ще продължиш...това си е направо плашещо , като се има предвид на какъв хал сме сега...щял да продължи ! Сакън !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още