IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изграждането на китайския фуражен завод в Добрич

Проектът е за над 6 млн. евро, първоначално ще бъдат открити 50 работни места

16:07 | 07.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МИ</em></p>

Снимка: МИ

В Добрич започна изграждането на завод за фуражи с инвестиция от Китай. Проектът е за повече от 6 млн. евро. 

За плановете за изграждане на фуражния завод областната управа съобщи още през пролетта.

Днес бе направена първа копка за строителството на производствената база на българо-китайската компания "България Тианшинонг Фийд Ко." ООД, съобщи БТА.

Освен че разчита на финансов ресурс от Китай, предприятието кандидатства за подкрепа от еврофондовете, заяви Чунюн Лиу, представител на инвеститора. По думите му заводът трябва да бъде открит през септември. 

"Изграждането на завода ще отвори пътя за нови китайски инвестиции в България", заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров. Той добави, че интензивният диалог, който българското правителство води с китайски предприемачи, ще доведе до нови вложения.

Заводът първоначално ще произвежда годишно по 150 хил. тона фуражи, като над 90 на сто от продукцията ще бъде изнасяна в Китай.

Най-напред ще влязат в експлоатация два силоза с капацитет по 10 000 кубика, информира Надя Маринова, управител на българо-китайската фирма. Предвижда се в първия етап да бъдат разкрити 50 работни места, а базата да работи на непрекъсваем режим.

Община Добрич връчи сертификат за инвестиция - клас "В" на дружеството, припомни областният управител Детелина Николова.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изрази готовност за подкрепа и при по-нататъшните действия на инвеститора.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още