fallback

Радан Кънев обяви нов десен проект

Лидерът на ДСБ си поставя високи цели - новата партия да стане втора политическа сила

13:37 | 23.01.16 г. 14

Партия ДСБ няма да бъде закрита, а на основата на здравото й ядро ще стъпи нов десен проект. Това заяви лидерът на партията Радан Кънев по време на Националното събрание на политическата сила. По думите му новият проект ще бъде с вертикална структура и ще бъде максимално отворен. Кънев заяви, че такъв проект е нужен, тъй като Реформаторският блок се е изчерпал.

Той си поставя висока цел с новия си проект – да стане втора политическа сила.   "Липсата на единност на Реформаторския блок е причината, поради която не успяхме да се преборим с мастодонтите ГЕРБ и ДПС. За 2-те години от създаването му политическата ревност, конкуренция и егоизъм вътре растяха", коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ отчете и “приятелския огън” по време на местните избори. "Дадохме 50% от енергията си в това кой да получи места в администрацията", допълни той. Той коментира и свършеното от властта. По думите му целите в здравеопазването, външните работи и отбраната са били изпълнени. Не така обаче стоят нещата в публичната администрация и социалните системи. Той определи като провал и работата в борбата с мафията и в публичната сфера. "Надеждата, с която 300 хил. българи гласуваха, беше, че Реформаторският блок ще бъде достатъчно силен, за да компенсира липсата на воля за реформи", посочи той и допълни, че реформаторите са излъгали тази надежда поради липса на политическо единство.

"Ако има тежък провал на управлението, това е пълната липса на стратегическа мисъл", каза Радан Кънев и допълни, че Европейските фондове свършват през 2020 г. и никой няма идея какво следва за България.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
fallback