IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захариева: Оставката на Танев не е отвличане на вниманието

Убедена съм, че опитът на Меглена Кунева е огромен и тя ще успее да се справи, твърди правосъдният министър

13:36 | 30.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Захариева: Оставката на Танев не е отвличане на вниманието

Правосъдният министър Екатерина Захариева определи като латиноамерикански сериал появилите се спекулации, че властта се опитва да отклони общественото внимание от критиките в евродоклада чрез протести, скандали в образованието и исканата оставка на министър Тодор Танев. 

„Това е абсурден сценарий. Чуха се абсурдни неща, дори и, че протестите са за отклоняване на вниманието, сега и оставката. Напротив, двама вицепремиери и аз дадохме пресконференция и изобщо не сме бягали от доклада. Отговорихме на всички въпроси. Моят призив няколко дни е нека да не забравяме доклада, той не е за една седмица. Работата по доклада тепърва предстои", каза Захариева в предаването „Седмицата" на Дарик радио.

По повод номинацията на Реформаторския блок на Меглена Кунева за министър на образованието и дали това е удачно като управленско решение, министър Захариева изрази своята подкрепа към нея.

„Убедена съм, че опитът на Меглена Кунева е огромен и тя ще успее да се справи. Много често вицепремиерът е и министър", каза Захариева.

Същевременно тя призова Висшия съдебен съвет да се захване с многото задачи, които предстоят.

„Истината е, че от четири месеца се занимаваме със скандали. Всеки път на ВСС повече от 2-3 часа отнемат за реплики и дуплики и фактът е, че самата същност на реформата остава на заден план, дебатите по закона, дебатите по електронното правосъдие. Затова ми се иска ВСС да се фокусира освен върху тези неща и върху същината на работата", каза тя.

Самата Захариева не вижда проблем в разделянето на Висшия съдебен съвет и допълни, че членовете го очакват.

„Съдиите са в съдийската, прокурорите са в прокурорската. Въпросът е от парламентарната квота да се разбере кой къде отива, но те повечето са съдии и прокурори, така че е ясно. Няма проблем в разделянето, дори се очаква с нетърпение от членовете на ВСС", допълни тя.

Според Захариева пратеният от премиера Бойко Борисов SMS до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не може да се разглежда като заплаха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
'определи като латиноамерикански сериал..че властта се опитва да отклони общественото внимание..чрез протести, скандали в образованието и исканата оставка'Латиноамериканският сериал в образованието не е от вчера. И правосъдната министърка като е толкова мераклия да тълкува неща, да ни обясни напр. как стана така и защо Министър Танев се мисли за отличник.Защото трябваше да се направи реформа в БАН -да се изнамерят и констатират всички мошеническо-барикадирани с титли лица, които трошат бюджета от десетилетия, също и отявлено пенсионирани лица, оформени като скрита безработица в Академията, навършили пенсионна възраст отпреди 10-15 и 20 и повече години и да ги пренасочи към нещо, с което да може да се справят.И понеже Министърът си беше решил още от начало да направи такава мимикрия на реформа, която да увековечи средновековната историческа мисъл в Министерството и да бетонира бездействието и неефективността на БАН-и понеже опази статуквото на 100% започна да се представя и за отл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
fortiss
преди 8 години
Опит в какво има??? Преди време затваряше глави - като влизахме в ЕС. Доста тежки условия договори за българския бизнес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още