IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за министър на образованието

ДСБ не са участвали в гласуването с мотива, че са в опозиция

18:58 | 29.01.16 г. 7
Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за министър на образованието

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за поста министър на образованието. Друга номинация на Изпълнителния съвет на РБ не е разглеждана. ДСБ не са участвали в гласуването на номинацията с мотива, че те са заявили, че са в опозиция.

Поне до сряда титуляр остава проф. Тодор Танев, а кандидатурата на Кунева ще бъде гласувана в парламента в сряда. Ако номинацията бъде одобрена, Кунева ще бъде осмият министър на образованието за последните седем години.

Самата Меглена Кунева е дала съгласието си да поеме образователното министерство.

"Благодаря на колегите от Реформаторския блок, че бяха единни в мнението си. Винаги предлагаме решение, когато има нужда такива", лаконична беше номинираната за министър.

"Госпожа Кунева има необходимия опит, както и много подготвени хора в екипа си, с които ще работят за продължаване на реформата в образованието", коментира пък Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“, цитиран от пресцентъра на партията. .

Аз си отивам, но няма да подпиша оставката си, няма аргументи. Каквото искат от мен ще го направя, заяви от своя страна проф. Танев пред БНТ. Той изтъкна, че никога не е имал подкрепа на нито една политическа партия.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 20 rate down comment 1
ABBA
преди 8 години
Tая може да бъде министър само в затворените блокове на Козлодуй !!!И то на не повече от 2 метра от реакторната зона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 23 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
абе имам чувството, че РБ е алтернативно име на Кунева. Тя е кандидат за всичко, за вице, за министър, за лидер, няма да се учудя ако се кандидатира за президент и за ген. сек, на ООН!Само да я подсетя, че е вакантен поста на президент на УЕФА, може да се пробва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 0
forexar
преди 8 години
Меглена Кунева е "Заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси". Това което обяви, че ще и ... трябваше да свърши е да прокара практики, организация и закони срещу конфликта на интереси подобни на тези в Румъния. Резултатът от усилията и е ... НУЛА!Изведнъж сменя областта, в която ще демонстрира компетентност.Кунева за пореден път демонстрира безогледен неутолим глад за власт и непостоянство (на по-ранен етап се бори за евро-депутат и след като я избраха обяви, че няма значение какво е говорила и предпочита по-приемлива за нея длъжност на комисар).Кандидатурата и е крайно неуместна и най-малкото непрофесионална. Не само защото няма ценз за длъжността, но и защото "няма попътен вятър за ветропоказатлите"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 0
Dimat
преди 8 години
Е,точно тая ще ви покаже,как се ликвидира образование и какви м***л0умнци ще излизат от конвейера на 0маймуняванет0.Тя вече има колосалния опит по затриване на социални системи - спомнете си АЕЦ "Козлодуй".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 9
STRAHO
преди 8 години
ДСБ са много вредно образувание. Незабавно останалите партии в т.н. РБ трябва да ги отстранят и оставят да потънат в забрава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Кунева може да свърши работа единствено, ако е разбрала откъде духа вятъра на промяната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още