IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гласуват кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието в сряда

Тодор Танев е депозирал днес своята оставка в Министерския съвет

14:11 | 01.02.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Гласуват кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието в сряда

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 клас. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Отн.: От ЕУ комисар до даскал, евала.Защо някои хора си мислят, че даскалът трябва да е най-низшият червей на океанското дъно, на 3.5 км под вода, на дъното на Атлантическия ... и че даскаллъкът е много по-лесен от евро-комисарство.То понеже години наред такова ни беше отношението към професията на даскала, и писането на учебници беше отсвирено в лапите на БАН - то и затова сме на това дередже с образованието в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Честито Мегленке! От ЕУ комисар до даскал, евала. Ама няма значение, важното е да си във властта, па ако ще и директор на протокола да си, да избираш на Баце вратовръзките
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още