IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозицията със съмнения за кандидатурата на Кунева за образователен министър

Патриотичният фронт поиска среща с вицепремиера, преди да обяви позицията си за нейната номинация

12:17 | 01.02.16 г. 3
Опозицията със съмнения за кандидатурата на Кунева за образователен министър

Двете най-големи опозиционни партии в Народното събрание не изглеждат склонни да подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър. Депутатът от ДПС Хасан Адемов директно съобщи пред БНР, че неговата партия няма да гласува "за" номинацията, а "и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща".

Депутатът от БСП - Лява България Жельо Бойчев пък обясни пред агенция "Фокус", че персоналната смяна на един министър няма да реши проблемите в образованието, ако не бъде осъществена промяна в цялостната политика.

Двете партии работят заедно за внасянето на вот на недоверие към правителството, но заради проблемите в здравния сектор.

В същото време и един от партньорите на правителството - Патриотичният фронт, също не изказа безусловната си подкрепа на номинацията на Меглена Кунева. Съпредседателят на парламентарната група на партията Валери Симеонов посочи, че искат среща с вицепремиера, преди да вземат своето решение.

"Oсвен по учебните програми, ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока", заяви той, цитиран от "Фокус".

Според него Кунева трябва да даде и своето становище относно зам.-министрите на образованието, които са в основата на скандала с учебните програми.

По-късно днес се очаква министърът на образованието Тодор Танев да депозира поисканата от премиера Борисов в края на миналата седмица оставка с мотива за "системно проявяващите се проблеми в министерството". Танев вече заяви, че не вижда проблеми в работата на екипа си, но ще напусне поста си след искането на премиера.

Преди дни пък стана ясно, че той ще бъде назначен като съветник на Бойко Борисов.

Меглена Кунева беше номинирана за поста на образователния министър от Реформаторския блок в петък. За нейната кандидатура обаче не гласува ДСБ, обяснявайки, че вече са опозиция на правителството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 32 rate down comment 8
misanthrope
преди 8 години
Гади ми се от тая! Добре *** kpaво алчна, за кво не пунса Вълчев? Не, аз трее да съм. Пфу, аман от пребоядисани комунисти и снахите им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 8
contra2
преди 8 години
А защо не назначат човек от културата или БАН - с една дума ПРОФЕСИОНАЛИСТ , а не лобиист за този важен!!!! министърски пост????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 41 rate down comment 9
Бате Пешо
преди 8 години
Боже няма ли науката да разработи някой спрей за отърваване от тая напаст.В министерствата на реформаторския блок все откачалки.На тия хора се плаща отвън за да унищожат България.Тая дето съсипа четири блока за директорски пост в банка днес е получила заповед за съсипе България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още