fallback

Управляващите обсъждат номинацията на Томислав Дончев за социален министър

Колегите подкрепят кандидатурата, коментира Цветан Цветанов

14:39 | 12.05.16 г. 1

Партиите от управляващото мнозинство подкрепят евентуалната кандидатура на вицепремиера Томислав Дончев за нов социален министър. Това обяви председателят на парламентараната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който проведе кратки консултации с партньорите във властта по желание на премиера Бойко Борисов.

В деня на оставката на Ивайло Калфин от ГЕРБ заявиха, че новият социален министър ще е от техните редици. Още тогава се заговори, че това ще е или Дончев, или социалният министър в първия кабинет на Борисов - Тотю Младенов. 

"Колегите дадоха изцяло подкрепа за евентуална номинация на Томислав Дончев", каза Цветанов след разговорите. Той обясни, че крайното решение все пак ще е на Борисов и на самия Дончев.

От думите на Цветанов стана ясно, че премиерът ще номинира Дончев за социален министър утре. Възможно било обаче кандидатурата да остане и за следващата седмица. 

Въпреки думите на Цветанов, че всички подкрепят Дончев, председателят на групата на РБ в парламента Найден Зеленогорски отказа да коментира темата.

"Когато чуя премиера и неговото предложение, тогава ще говорим", каза той. 

Ивайло Калфин освободи поста на социалния министър след изненадващо решение на партията му АБВ да напусне управляващата коалиция.   

Днес останалите формации в мнозинството отново обсъдиха промените в Изборния кодекс, заради които Патриотичният фронт заплаши, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. След разговорите стана ясно, че консултациите ще продължат.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
fallback