IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранни инвеститори изграждат голяма кравеферма и мандра към нея в Хасково

Планираната инвестиция е на стойност 30 млн. евро

16:00 | 19.05.16 г. 2
Чуждестранни инвеститори изграждат голяма кравеферма и мандра към нея в Хасково

Чуждестранни инвеститори ще изградят голяма ферма с 5 хил. крави и мандра в област Хасково. Те са запознали министър Десислава Танева с планираната инвестиция, която е на стойност 30 млн. евро, като преките чуждестранни средства са 10 млн. евро, съобщи Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Проектът ще бъде изграден на площ от 270 хектара, на 13 км от град Хасково, в близост до основни пътни артерии.

От МЗХ уточниха, че инвеститорът е от Саудитска Арабия, а българският партньор е хасковската Българска млечна компания (БМК). 

По информация от областната администрация в Хасково името на чуждестранния партньор е „Голдън Агри фуудс“.

На срещата в агроминистерството инвеститорите са заявили, че се предвижда една от най-големите мандри в региона да работи по най-новите технологии, да спазва високите стандарти за качество и да бъде екологично и икономически устойчива.

Ще бъде изградена и система за управление на 300 хил. т животински отпадъци, с които ще се наторяват земеделските земи в близост до мандрата.

Предработвателното предприятие ще поддържа капацитет от 400 т мляко на ден.

От БМК отказаха коментар за инвестицията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
novak li sam
преди 7 години
От БМК отказаха коментар за инвестицията.Може ли да се коментират такива глупости:Инвестиция в 5000 крави = 25млн. евро (по 5000 евро едната!?) ,Инвестиция в мандра - 5 млн. евро. (тя струва до 2 млн.).Открийте разликата!После: най-продуктивните крави дават макс. 20л мляко на ден.Тези 5000 саудитски крави ще дават по 80л мляко на ден (500 крави - 400 000 литра).*** коментирай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Айде, честито! Ся ши видите как се прай животновъдство у България, не могло било... па после като турите чаршафите и чал мите, като забрадите булките, може да ви покажат и как се гледат чесън и магданоз. И доматито може да научите, господа капитал-либерал-а^нал-евроатлантици... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още