IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова се отказа от битката за президент

Състезанието в БСП е предрешено, правилата са подменени от тайни договорки и "лични номинации", твърди омбудсманът

10:59 | 15.08.16 г.
Мая Манолова се отказа от битката за президент

Омбудсманът Мая Манолова, която е един от осмината номинирани за кандидат за президент на БСП, се отказа от участие в процедурата. 

Това стана, след като от "Позитано" 20 поискаха тя да се откаже от поста на обществен защитник, който заема. Освен това в последните дни везните рязко се наклониха в ползва на подалия оставка командир на Военно-въздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев. Неговата кандидатура е подкрепяна от лидера на БСП Корнелия Нинова, както и от партията на Георги Първанов АБВ.

Днес Мая Манолова прати писмо до БСП, с което се отказва да участва в битката за номинацията с аргумента, че това е предрешено съревнование основано на задкулисие.В писмото си тя благодари на структурите на БСП и гражданските организации, които я номинираха за кандидат за президент.

"Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент. За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации". Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор", пише Манолова.

Тя не скрива и разочарованието си от факта, че е станала жертва на "приятелски огън" в последните дни.

"Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците. Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи.Те са абсурдни за всеки юрист.", посочва още омбудсманът.

Манолова е категорична: "Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам. Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки".

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още