IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов поиска ревизия на приватизационните сделки на прехода

Пряката отговорност е на министрите, заяви премиерът

12:38 | 26.10.16 г. 20
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще нареди на ДАНС ревизия на приватизационните сделки на прехода. „За да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена“, аргументира се днес той на редовното заседание на правителството.

Борисов каза, че се е поинтересувал и за давността на много от сделките има поне още 2 години. 

Премиерът се зарече да се съсредоточи „в пълния обем“ по темата, когато минат президентските избори.

Повод за решението му са коментари около продажбата на цигарената компания „Булгартабак“. 

„Булгартабак“ не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Ситибанк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ  министър Трайчо Трайков”, посочи премиерът.

„Откъде накъде“, коментира още Борисов и призна, че се ядосал във връзка с тази тема. Според него „тези неща много бързо са се забравили“.

Премиерът подчерта, че дори чистачка не може да назначи в някое министерство, а че министърът е пряко отговорен при подобни сделки.

„Да не се изкарват по-свети от папата, защото не са, казвам го с най-добри чувства към всички“, обобщи премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 71 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Булгартабак не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Ситибанк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ министър Трайчо Трайков, посочи премиерът.Ае Бай***, кой е бил премиер тогава а? Кво ми се снишаваш? По веригата първо си крив ти, после Трайков и най отдолу човека, който реално е гледал и се е занимавал с това ( щото едва ли и Трайков всеки ден ,.)Значи кога е за лошо,ти си Бойко, не премиера, ама кога е за добро- АЗ (премиера) построих магистрала Струма Ти ли копа и би асфалт а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 57 rate down comment 1
Zdravko
преди 7 години
Вече съвсем не го слуша главата, сетил се кога ревизии да прави !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 59 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
***! Ше рови Булгартабак! На умрело куче нож вадиме... Що не разрови Булбанк, па БТК, па скизоната в Банско - какво стана там с териториите, дето бай му Цеко си е прибрал към скизоната? И кво стана с КТБ - Искров още лъска стола на управител на БНБ...? И кво става с Белене - там едни милиарди ги пусна лично той по Перловската река - дай да видиме там какво ше разровят... Ше ми рови в прехода... Ми да разрови Балкан, тогава - там си платихме като през турско - кокошката и баницата от нас, плюс данък, че заптието си е хабило зъбите с нашата манджа у нашта къща!Що ви не ема мутката пайчина тъ па продажна деебаа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още