IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Логото на българското председателство на ЕС ще бъде избрано с конкурс

Победителят ще получи парична награда в размер на 10 хил. лв.

15:50 | 01.11.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

До 30 декември се приемат предложения за участие в конкурса за лого на българското председателство на ЕС, съобщи на пресконференция Любомир Иванов, директор на Центъра по подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Иванов отбеляза, че победителят в конкурса ще бъде обявен през януари и ще получи 10 хил. лв. възнаграждение за авторските права, предава БТА.

Всяка държава се стреми логото ѝ да бъде символ и отражение на нейните силни страни, отбеляза Иванов. По думите му това е запомнящият се символ, който дава визуалната идентичност на председателството. 

В конкурса могат да участват всички български и чуждестранни художници, дизайнери, студенти в областта на дизайна, визуалната комуникация, както и други лица с опит в тази сфера. Подробностите за участие в конкурса, както и изискванията могат да бъдат намерени на страницата на българското председателство eu2018bg.bg

Проектите трябва да бъдат авторски, оригинални и новаторски, като един автор може да представи само една идея.

Предложенията ще бъдат качени на интернет страницата на председателството.

Журито ще получи само пликовете с проектите, а авторите им ще станат известни, след като логото бъде избрано.

В журито са проф. Георги Янков (Национална художествена академия), проф. Божидар Йонов (Съюз на българските художници), Иван Върбанов (Съюз на българските журналисти), д-р Иво Попов (Нов български университет), Даниела Константинова (Българска асоциация на ПР агенциите),Чавдар Кенаров (Българска асоциация на комуникационните агенции), Галина Димова (Министерски съвет), Таня Михайлова (Министерство на ВнР работи), Евгения Колданова (Национален център по подготовката и провеждането на българското председателство в Съвета на ЕС). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Батко
преди 7 години
Сещам се за три букви оцветени в бяло, зелено и червено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Батко
преди 7 години
Сещам се за три букви оцветени в бяло, зелено и червено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още