fallback

Б. Борисов: ГЕРБ излиза от управлението, ако загуби и на балотажа

ГЕРБ е първа политическа сила на първия тур за изборите за президент, смята премиерът

00:37 | 07.11.16 г. 21

От всички политически партии ГЕРБ се представи най-добре на първия тур на президентските избори, каза председателят на партията и премиер Бойко Борисов пред журналисти в централата на партията. Той беше категоричен, че няма да подаде оставка сега, защото няма друга политическа партия, която да има по-висок резултат - останалите кандидати са издигнати от инициативни комитети.

Това му дава повод да твърди, че не се отмята от думите си, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първия тур.

Ако Цецка Цачева загуби балотажа, ГЕРБ ще излезе от властта, заяви обаче премиерът. Според него кандидатът на ГЕРБ е най-подготвеният за президентския пост. "Оставяме държавата в перфектно състояние", посочи още Бойко Борисов.

Според него ще е безотговорно и ако правителството подаде оставка между двата тура.

Борисов посочи още, че ще изчака окончателните резултати от преброяването на гласовете. За втория тур предстои пълна мобилизация на ГЕРБ, а разликата между Цецка Цачева и Румен Радев е минимална и може да бъде преодоляна, каза още той. За него има голям шанс за ГЕРБ на балотажа.

Борисов определи резултата на кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков като разочароващ и поясни, че е очаквал повече. Премиерът ще потърси подкрепата на политическата формация за втория тур и ще приеме компромиси в рамките на разумното. "Разумното е да се запази стабилността в страната", каза Борисов.

Според него вече има ясен фронт от БСП, ДПС, "за съжаление и ДБС" срещу ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева посочи, че на втория тур гражданите трябва да помислят каква България искат - със спрени фондове, или уважавана в международната общност страна. Тя обясни, че не трябва да бъде допуснато БСП и ДПС "да експериментират с българската икономика и бъдещето на нашите деца".

ГЕРБ работи в подкрепа на малкия бизнес, допълни още Цачева.

Изборните резултати можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:10 | 10.09.22 г.
fallback