IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: ГЕРБ излиза от управлението, ако загуби и на балотажа

ГЕРБ е първа политическа сила на първия тур за изборите за президент, смята премиерът

00:37 | 07.11.16 г. 21
<p>
	Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева остава втора на първия тур на изборите за президент<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева остава втора на първия тур на изборите за президент. Снимка: Ройтерс

От всички политически партии ГЕРБ се представи най-добре на първия тур на президентските избори, каза председателят на партията и премиер Бойко Борисов пред журналисти в централата на партията. Той беше категоричен, че няма да подаде оставка сега, защото няма друга политическа партия, която да има по-висок резултат - останалите кандидати са издигнати от инициативни комитети.

Това му дава повод да твърди, че не се отмята от думите си, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първия тур.

Ако Цецка Цачева загуби балотажа, ГЕРБ ще излезе от властта, заяви обаче премиерът. Според него кандидатът на ГЕРБ е най-подготвеният за президентския пост. "Оставяме държавата в перфектно състояние", посочи още Бойко Борисов.

Според него ще е безотговорно и ако правителството подаде оставка между двата тура.

Борисов посочи още, че ще изчака окончателните резултати от преброяването на гласовете. За втория тур предстои пълна мобилизация на ГЕРБ, а разликата между Цецка Цачева и Румен Радев е минимална и може да бъде преодоляна, каза още той. За него има голям шанс за ГЕРБ на балотажа.

Борисов определи резултата на кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков като разочароващ и поясни, че е очаквал повече. Премиерът ще потърси подкрепата на политическата формация за втория тур и ще приеме компромиси в рамките на разумното. "Разумното е да се запази стабилността в страната", каза Борисов.

Според него вече има ясен фронт от БСП, ДПС, "за съжаление и ДБС" срещу ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева посочи, че на втория тур гражданите трябва да помислят каква България искат - със спрени фондове, или уважавана в международната общност страна. Тя обясни, че не трябва да бъде допуснато БСП и ДПС "да експериментират с българската икономика и бъдещето на нашите деца".

ГЕРБ работи в подкрепа на малкия бизнес, допълни още Цачева.

Изборните резултати можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 4 rate down comment 0
serafima
преди 7 години
Хора, най-после и ние се нареждаме в световните тенденции. След Тръмп ние ще бъдем явлението. Край на мутри и комунисти.Мутрата ББ е много по-опасен отколкото изглежда на повърхността, защото чрез този уж безобиден/неразбиращ леко наивен но крайно нагъл актьор САЩ инсталират във властта ни своите *** (откритото зло). В думите му за оставка стои грозна закана за активен бойкот/саботаж на всеко друго правителство освен съставеното чрез него. Тоя е шестваща чалга в политиката и злокачествено раково образование, спасяването от което няма да е лесно (спомнете си шествията на умните и красиви протестиращи, за да бъде докаран на власт и да вкара реформаторите в парламента, ... та който можа да финансира цяла година подобни протести.Да изпратим в неделя БХ където му е мястото, след като изнудва при това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
ГЕРБ е с голям интерес за предсрочни избори.Въпросът не е дали ще има предсрочни избори, а кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 2
tonitov
преди 7 години
Това не е лошо, но много по-лошо е, че ще дойдат червените олигарси които седем пъти ни управляват и седем пъти ни обират. Тоя път париците от дюшеците ще ни измъкнат, нали искаме промяна, няма само чрез банките да ни обират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 15 rate down comment 1
boyan.botev
преди 7 години
Да напускат сцената от ГЕРБ, достатъчно шансове им даде народът, да му се чудиш на търпението на народа, пробутаха ни го и Бойко, защо ли обаче за толкова дълго време не се разбра, че и той е, за да ги обслужи дебелаците, за които е чудесно казано, че са варосани гробници- хора, нагли поради комплексираност, никога неможещи да го вдигнат сами.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 2
superexpert
преди 7 години
http://***.miroivanov.com/2016/10/blog-post_24.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 2
redcretin
преди 7 години
Калитко на манежа, Пинокио а-ла ГЕРБ ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 6
prascho
преди 7 години
Как беше приказката за калпавия. .... където и космите му пречели. Ако беше мъж щеше да си удържи на думата, съжалявам ама за пички не гласувам..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 25 rate down comment 14
comet
преди 7 години
Мутрата е много по-опасен отколкото изглежда на повърхността, защото чрез този уж безобиден/неразбиращ леко наивен но крайно нагъл актьор САЩ инсталират във властта ни своите *** (откритото зло). В думите му за оставка стои грозна закана за активен бойкот/саботаж на всеко друго правителство освен съставеното чрез него. Тоя е шестваща чалга в политиката и злокачествено раково образование, спасяването от което няма да е лесно (спомнете си шествията на умните и красиви протестиращи, за да бъде докаран на власт и да вкара реформаторите в парламента, ... та който можа да финансира цяла година подобни протести може да сътвори и други гадости, защото Мутрата (пожарникар-бодигард) е само поставен актьор, но крайно нагло същество на което предполагам не му е оставен избор освен да изпълнява, подобно на Меркел, Хилари, Борис Джонсън, и т.н.).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 36 rate down comment 3
scott
преди 7 години
ss,само да попитам и да попитам също така,КАК Е ВЪЗМОЖНО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДА НЕ СЕ СРАМУВА ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В БКП И ДА Я ИЗКАРВАТЕ АНТИКОМУНИСКА?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 41 rate down comment 4
stanislavr
преди 7 години
Не става брат. Животът е кратък,няма как да я изтърпя цели 5 нови години по телевизоро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още