IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: ГЕРБ излиза от управлението, ако загуби и на балотажа

ГЕРБ е първа политическа сила на първия тур за изборите за президент, смята премиерът

00:37 | 07.11.16 г. 21
<p>
	Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева остава втора на първия тур на изборите за президент<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева остава втора на първия тур на изборите за президент. Снимка: Ройтерс

От всички политически партии ГЕРБ се представи най-добре на първия тур на президентските избори, каза председателят на партията и премиер Бойко Борисов пред журналисти в централата на партията. Той беше категоричен, че няма да подаде оставка сега, защото няма друга политическа партия, която да има по-висок резултат - останалите кандидати са издигнати от инициативни комитети.

Това му дава повод да твърди, че не се отмята от думите си, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първия тур.

Ако Цецка Цачева загуби балотажа, ГЕРБ ще излезе от властта, заяви обаче премиерът. Според него кандидатът на ГЕРБ е най-подготвеният за президентския пост. "Оставяме държавата в перфектно състояние", посочи още Бойко Борисов.

Според него ще е безотговорно и ако правителството подаде оставка между двата тура.

Борисов посочи още, че ще изчака окончателните резултати от преброяването на гласовете. За втория тур предстои пълна мобилизация на ГЕРБ, а разликата между Цецка Цачева и Румен Радев е минимална и може да бъде преодоляна, каза още той. За него има голям шанс за ГЕРБ на балотажа.

Борисов определи резултата на кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков като разочароващ и поясни, че е очаквал повече. Премиерът ще потърси подкрепата на политическата формация за втория тур и ще приеме компромиси в рамките на разумното. "Разумното е да се запази стабилността в страната", каза Борисов.

Според него вече има ясен фронт от БСП, ДПС, "за съжаление и ДБС" срещу ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева посочи, че на втория тур гражданите трябва да помислят каква България искат - със спрени фондове, или уважавана в международната общност страна. Тя обясни, че не трябва да бъде допуснато БСП и ДПС "да експериментират с българската икономика и бъдещето на нашите деца".

ГЕРБ работи в подкрепа на малкия бизнес, допълни още Цачева.

Изборните резултати можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 25 rate down comment 4
Jorkata
преди 7 години
Пропълзи пак там, откъдето си изпълзял...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 52
s3
преди 7 години
Нека да заздравим редиците си и на втория тур да отидем всички заедно до урните да подкрепим евроатлантическия кандидат - г-жа Цецка Цачева. Тя е личността която най-добре ще ни представлява, има дългогодишен управленски опит и висше юридическо образувание. Ние сме подкрепяни от нашите партньори от РБ, ПФ, ДОСТ и други, така че шансът е на наша страна за да успеем да продължим с доброто си управление и да вървим с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 45 rate down comment 8
scott
преди 7 години
Балотаж?СТРЕЛЯЙ ПО ЦАЧЕВА, УБИЙ БОРИСОВ.Найс, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 43 rate down comment 9
ivanrog
преди 7 години
За пореден път ББ показа, че думата му струва НУЛА. Интересно е изказването на председателя на парламента, който е най-високия пост у нас, но все си мисля, че мантрата за еврофондовете вече не е това, което беше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 48 rate down comment 9
Stone_Kold
преди 7 години
Цецка Цачева посочи, че на втория тур гражданите трябва да помислят каква България искат - със спрени фондове, или уважавана в международната общност странаЕи травестит грозен със и без фондовете на баба ми пенсията все е нема и 200 пари а моита заплата грам не зависи от това нито на останалата част от работещия народ...фондовете ще се отраазят на черепа и компания и останалите дето са *** на тиквата и компанията му и де километър асфалт тука струва 10 000 000лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 44 rate down comment 8
national power
преди 7 години
Не съм ходил на избори от 1997г на избори но в неделя ще отида за да изритаме тия наглеци.Щели да спрат еврофондовете ми то и без това еврофондове за Северна България и Плевен няма те никога не са били пускани.В неделя ще им кажа довиждане и повече никога не се връщайте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 55 rate down comment 7
dr.5rov
преди 7 години
Цецка Цачева посочи, че на втория тур гражданите трябва да помислят каква България искат - със спрени фондове, или уважавана в международната общност страна.-------------Значи Цецето ни плаши как Брюксел щял да ни накаже ако не я изберем.Моме, моме така не се говори. Горкият Бойко с какви хора се е събрал.А колкото до казаното "уважавана в международната общност страна" можем само тъжно да се усмихнем. Няма как да се уважават хора, които са се превърнли в слуги на едни или други от тази "международната общност". При това слугуват убедено и със страст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 5
antonio1234
преди 7 години
КЛОУН
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 62 rate down comment 10
Stone_Kold
преди 7 години
Значи гласуваме за самолета само и само тиквата да капитулира и да се обеси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още