IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ обяви ежегодния си конкурс за стипендианти

Кандидатите могат да подават документи до 8 декември

18:33 | 07.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

През 2017 година, за период от девет месеца, БНБ отпуска две стипендии в размер на 500 лв. месечно за студенти редовно обучение, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър”, съобщиха от централната банка.

Девет месеца по 700 лв. месечно ще получава и докторант, който получи одобрението на БНБ като неин стипендиант.

Документите се подават в днес до 8 декември 2016 г.

На интернет страницата на БНБ в раздел “Конкурс за стипендианти” e публикувана подробна информация за изискванията към кандидатите, необходимите документи за кандидатстване и възможните начини за тяхното подаване.

Ежегодните стипендии са учредени от управителния съвет на централната банка през 2004 г. по случай 125-годишния юбилей на Българската народна банка.

Инициативата има за цел да развие интереса на студентите по теми, свързани с финансите и банковото дело, което е гаранция за повишаване на финансовата култура не само на подрастващото поколение, а и на обществото като цяло.

В конкурса могат да участват студенти – български граждани от висшите учебни заведения в страната и чужбина.

Стипендиантите ще имат възможност да подготвят научни материали, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на БНБ и отпечатани в поредицата „Дискусионни материали” на БНБ.

Досега отпуснатите стипендии са 28.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още