IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ обяви конкурс за стипендианти за 2006/2007 г.

Стипендиантите ще имат възможност да подготвят научни материали, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на БНБ и отпечатани в поредицата „Дискусионни материали” на БНБ

15:37 | 14.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Управителят на БНБ Иван Искров връчи удостоверения за едногодишни стипендии. Снимка: БНБ
Управителят на БНБ Иван Искров връчи удостоверения за едногодишни стипендии. Снимка: БНБ

Управителят на БНБ Иван Искров обяви днес началото на третия поред конкурс за стипендианти - бакалаври, магистри и докторанти за следващата 2006/2007 г., съобщиха от централната банка. Началото бе поставено през 2004 г., когато УС на БНБ реши по случай 125-годишния юбилей на БНБ всяка година да обявява конкурс за предоставяне на три едногодишни стипендии за студенти с образователна степен бакалавър, магистър и докторант.

Инициативата цели да развие интереса на студентите по теми, свързани с финансите и банковото дело, което е гаранция за повишаване на финансовата култура не само на подрастващото поколение, а и на обществото като цяло.

В конкурса могат да участват студенти – български граждани от висшите учебни заведения в страната и чужбина. Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, са публикувани на интернет страницата на БНБ в раздел “Конкурс за стипендианти”.

Стипендиантите ще имат възможност да подготвят научни материали, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на БНБ и отпечатани в поредицата „Дискусионни материали” на БНБ.

Управителят на БНБ връчи днес удостоверения за едногодишна стипендия за 2005/2006 г. на спечелилите тазгодишното издание на конкурса, които са:

Весела Димитрова, докторант в ИУ Варна, с представено есе на тема „Представлява ли държавният дълг прехвърляне на бреме върху бъдещите поколения?”;
Никифор Николов, бакалавър в УНСС, с представено есе на тема „Кредитната експанзия в България - предпоставки и рискове”;
Симеон Танчев, бакалавър в УНСС, с представено есе на тема „Стабилните пари: критична стъпка по пътя към стопанска свобода и просперитет”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още