IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планират се нови протести в МВР заради неплатения извънреден труд на полицаите

Поставен е едноседмичен ултиматум на ръководството на МВР да реши проблема

14:33 | 09.11.16 г.
<p>
	Служители от сектор &quot;Сигурност&quot; на протест в началото на годината срещу реформата в МВР. <em>Снимка: БТА</em></p>

Служители от сектор "Сигурност" на протест в началото на годината срещу реформата в МВР. Снимка: БТА

Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (МВР) даде едноседмичен ултиматум на ръководството на министерството да реши проблема с извънредния труд на полицаите. Ако проблемът не бъде решен, ще се премине към протестни действия, се посочва в позиция на най-големия полицейски синдикат.

Според синдикалистите полицаите продължават да полагат труд извън нормативно установения, който не им се заплаща. Така на практика МВР отнема правото на служителите да имат платен годишен отпуск.

От синдиката не са съгласни с проектобюджета за догодина, в който не се предвижда никакво реално увеличение на средствата за МВР. 

Материално-техническото изоставане на МВР от реалностите и проблемите, с които се сблъсква, е очебийно и ще се задълбочи с така предложения бюджет.

Дисбалансът при финансирането на сектора "Сигурност" е очевиден и в полза на Министерството на отбраната. Това ще постави служителите в състояние да не могат да изпълняват задълженията си с оглед на новите предизвикателства, пред които са изправени, се посочва още в позицията на синдиката.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още