fallback

Получени са 10 млн. евро от ЕС за възстановяване на инфраструктурата в Хитрино

Най-бързият начин за усвояването им е с целеви проекти по ОП "Развитие на селските райони"

11:10 | 26.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател

10 млн. евро са получени от Европейския съюз (ЕС) за бързо възстановяване на щетите по местната инфраструктура от взрива в село Хитрино. Най-бързият начин парите да бъдат усвоени е да се изготвят целеви проекти по оперативна програма “Развитие на селските райони”, пише БНР.

Кметът на Хитрино пък е заявил готовност подаването на проекти да започне от 16 януари 2017 г., коментира в ефира на радиото Антон Аспарухов от Министерството на земеделието и храните.

Средствата могат да се ползват за пътища, улици, общински сгради, водопровод, канализация и за ремонти и реконструкция на училища и детски градини. Според Аспарухов програмите могат да обхванат почти всички видове малки по мащаби части от публична инфраструктура на територията на Хитрино.

Това е целеви прием специално за село Хитрино, който е по мярка седем, две инвестиции малки по мащаби инфраструктура, която е част от програмата за развитие на селските райони. По програмата се кандидатства с подготовка на проектно предложение и заявление за кандидатстване, коментира още Аспарухов.

По думите му има ограничение за брой проекти по мярката, но специално за община Хитрино то е отпаднало, така че на кмета и на ръководството на местната община е дадена пълна свобода да насочат проектите към конкретните щети без никакви ограничения.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:40 | 13.09.22 г.
fallback