fallback

Кметът на Пловдив Иван Тотев е отстранен от длъжност

Той е обвиняем за престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка

18:28 | 16.01.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Кметът на Пловдив Иван Тотев е отстранен от длъжност, съобщи БНР. Решението на Пловдивския окръжен съд беше оповестено в края на деня.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Иван Тотев за престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка в града. И на влизане, и на излизане от съда, кметът запази мълчание, допълва БНТ.

Съществува опасност, ако кметът остане на поста си, да повлияе върху събирането на доказателства и разпитите на свидетелите, голяма част от които са негови подчинени – служители на общината, смята Прокуратурата.

Адвокатът на Тотев е опитал да спре отстраняването от длъжност като представил документ, че кметът излиза в отпуск от днес до 15 февруари.

Съпартийци на кмета са коментирали пред националната телевизия, че атаката е пряко свързана с предстоящите избори и за всички са видни промените в града.

Междувременно от Патриотичния фронт заявиха, че има сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки от страна на Община Пловдив, допуснати при изграждането на Спортна зала "Колодрума".  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
fallback