IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Пловдив Иван Тотев е отстранен от длъжност

Той е обвиняем за престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка

18:28 | 16.01.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Кметът на Пловдив Иван Тотев е отстранен от длъжност, съобщи БНР. Решението на Пловдивския окръжен съд беше оповестено в края на деня.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Иван Тотев за престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка в града.

И на влизане, и на излизане от съда, кметът запази мълчание, допълва БНТ.

Съществува опасност, ако кметът остане на поста си, да повлияе върху събирането на доказателства и разпитите на свидетелите, голяма част от които са негови подчинени – служители на общината, смята Прокуратурата.

Адвокатът на Тотев е опитал да спре отстраняването от длъжност като представил документ, че кметът излиза в отпуск от днес до 15 февруари.

Съпартийци на кмета са коментирали пред националната телевизия, че атаката е пряко свързана с предстоящите избори и за всички са видни промените в града.

Междувременно от Патриотичния фронт заявиха, че има сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки от страна на Община Пловдив, допуснати при изграждането на Спортна зала "Колодрума".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 39 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Бившия свинар Гергов е най-амбициозния български масон що се отнася до участието в политиката и във властта.Я погледнете кога член от неговата ложа не е бил областен управител на Пловдив независимо кой печели или губи изборите.Надутият горд пуяк Иван Тотев не е за защитаване, но все пак нека пловдивчани не забравят, че ако Гергов го бламира единственото нещо, с което се занимават масоните е повсеместното крадене на обществени средства по всякакви схеми. Което беше и единственото случващо се нещо в Пловдив по време на управлението на масоните Иван Чомаков и Славчо Атанасов.И Тотев отчислява много средства към касата на ГЕРБ но поне строи и града се развива, а присвояването е основно за сметка на идващото от еврофондовете. Е-г-а-с-и и страната в която живеем - да няма един управник, който да НЕ краде!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 41 rate down comment 0
крас
преди 7 години
Не сме забравили, как през август не кой да е, а именно ТОТЕВ спря полета на ГЕРГОВ да се стане МАЖОРИТАРЕН собственик на ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР!Предложената от ПРАВИТЕЛСТВОТО БОРИСОВ -2 схема предвиждаше държавата да предостави на две общини ПЛОВДИВСКАТА и ВАРНЕНСКАТА съответно 20% и 29 % от акциите на панаира, което щеше да превърне председателя на пловдивското БСП бизнесмена ГЕРГОВ в мажоритарен собственик на панаира.ТОТЕВ ОТКАЗА ДА УЧАСТВА В ТАЗИ СХЕМА!НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КОЙ БЕШЕ ШЕФ НА ПЛОВДИВСКИЯ СЪД КОГАТО С ПРЕОЦЕНКА НА АПОРТНАТА ВНОСКА НА АКТИВИТЕ НА ФИРМИТЕ СИ ГЕРГОВ УВЕЛИЧИ ДЯЛОВОТО СИ УЧАСТИЕ В СЪЩИЯ ТОЗИ ПАНАИР.СЕГА ТОЙ Е ШЕФ НА ПРОКУРАТУРАТА И СЕ НАРИЧА СОТИР ЦАЦАРОВ. СЪЩИЯТ ТОЗИ ПО ЧИЕТО НАРЕЖДАНЕ СЛУЖБИТЕ ВЛЕЗНОХА В КТБ КАТО СЛОНОВЕ В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ КРИЗА ДОВЕЛА ДО УНИЩОЖАВАНЕТО НЕ САМО НА БАНКАТА, НО И С ОБРЕМЕНЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА СЪС ЗАЕМИ ЗА МИЛИАРДИ.Трудовите биографиина Нинова и Бонев са свързани с Панаира.ПАНАИРА СЕ ПРЕВЪРНА В ЦИРК!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още