IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Живко Живков е новият директор на Държавен фонд "Земеделие"

Досега той беше зам.-директор с ресор директни плащания

16:59 | 15.02.17 г.
<p>
	<em>Живко Живков.&nbsp;</em><em>Снимка: ДФЗ</em></p>

Живко Живков. Снимка: ДФЗ

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи Румен Порожанов от длъжността изпълнителен директор на Фонда. 

На негово място за изпълнителен директор бе избран Живко Живков, съобщи Министерството на земеделието и храните.

Живко Живков е роден на 11 януари 1979 г. Завършил е право във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Притежава и магистърска степен „Агроном” от Лесотехническия университет в София.

От 2003 до 2005 г. е експерт в областната дирекция на МЗХ във Велико Търново, а 2009 до 2014 г.  директор на структурата.

От 1 септември 2014 г. Живко  Живков е заместник-изпълнителен  директор на ДФЗ с ресори директни плащания и информационни  технологии.

Припомняме, че на 1 февруари министърът на земеделието проф.  Христо Бозуков поиска оставката на Румен Порожанов по време на среща в агроминистерството.

Той се мотивира с „назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“.

Христо Бозуков заяви тогава, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на Фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още