IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство подготвя промени във Фонда за лечение за деца

Родители и членове на Обществения съвет се обявиха срещу измененията

18:18 | 08.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на здравеопазването подготвя промени в работата на Фонда за лечение на деца. В момента ведомството извършва одит на фонда, след който ще оповести и готвените промени, съобщи bTV.

Родители и членове на Обществения съвет се обявиха срещу измененията.

По думите на заместник-министъра на здравеопазването Атанас Кундурджиев Общественият съвет, в който освен лекари има и представители на пациентски организации и журналисти, не трябва взема решения по целесъобразност, а единствено да е консултативен орган, който да подпомага работата на фонда и да следи за прозрачността на процедурите. 

По думите му не е редно хора без медицинска специалност да се произнасят по медицински казуси.

Според други обаче решението цели да няма прозрачност в работата на фонда.

Днес журналисти не бяха допуснати до заседанието на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, което беше закрито, допълва БНР.

Преди дни за директор на фонда беше назначена д-р Тинка Троева, която замени на поста освободения проф. Владимир Пилософ.

„Правомощията на Обществения съвет са достатъчно широки и според мен той функционира добре, така че по-скоро някои корекции в правилника биха оптимизирали работата, корекции по отношение на взимането на решения, защото понякога тромавата процедура усложнява нещата", коментира проф. Румен Кастелов, член на Обществения съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още