fallback

До края на годината капацитетът на Дунав мост при Русе ще се удвои

Предстои отварянето на източната зона на моста, която ще поеме трафика на входящите автомобили в България

15:30 | 11.03.17 г. 1

До края на годината капацитетът на Дунав мост при Русе ще се удвои, тъй като ще се отвори за ползване източната зона на моста. Това съобщи служебният премиер Огнян Герджиков, който е на посещение в Русе, предава правителствената пресслужба.

Герджиков проведе работна среща с представители на митницата и регионалната дирекция „Гранична полиция“. На срещата е обсъдено отварянето на източната зона, която да поеме трафика на всички входящи автомобили в България. На функциониращите в момента трасета ще се обработват само излизащите от страната ни превозни средства, за да се облекчи трафика на съоръжението, обясни Герджиков.

Набелязани са и други мерки за решаването на проблема с трафика на Дунав мост.

Предстои и среща на правителствата на България и Румъния за обсъждане уеднаквяване на пропускателната способност на всички пунктове между двете страни.

Огнян Герджиков коментира, че страната ни изостава с въвеждането на електронните винетки, каквито има в Румъния. „Ще търсим решение и на този въпрос“, подчерта премиерът, според когото е недопустимо в XXI век да се изостава от модерните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
fallback