IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на годината капацитетът на Дунав мост при Русе ще се удвои

Предстои отварянето на източната зона на моста, която ще поеме трафика на входящите автомобили в България

15:30 | 11.03.17 г. 1
<p>
	Огнян Герджиков в Русе.<em> Снимка: Министерски съвет</em></p>

Огнян Герджиков в Русе. Снимка: Министерски съвет

До края на годината капацитетът на Дунав мост при Русе ще се удвои, тъй като ще се отвори за ползване източната зона на моста. Това съобщи служебният премиер Огнян Герджиков, който е на посещение в Русе, предава правителствената пресслужба.

Герджиков проведе работна среща с представители на митницата и регионалната дирекция „Гранична полиция“. На срещата е обсъдено отварянето на източната зона, която да поеме трафика на всички входящи автомобили в България. На функциониращите в момента трасета ще се обработват само излизащите от страната ни превозни средства, за да се облекчи трафика на съоръжението, обясни Герджиков.

Набелязани са и други мерки за решаването на проблема с трафика на Дунав мост.

Предстои и среща на правителствата на България и Румъния за обсъждане уеднаквяване на пропускателната способност на всички пунктове между двете страни.

Огнян Герджиков коментира, че страната ни изостава с въвеждането на електронните винетки, каквито има в Румъния. „Ще търсим решение и на този въпрос“, подчерта премиерът, според когото е недопустимо в XXI век да се изостава от модерните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Веск
преди 7 години
А бе аз само да питам? Защо русенци толкова години траят и няма никакви европейски удобства по тоя мост, а Русе е известен точно с Европейския си облик още от 19ти век. Няма никакви паркинги удобни за тирове, задръстваници, мръсотии, локви, няма тоалетни, магазини. Направиха един ремонт там по Тутракан ама то е смешно бе. Стига сме се тупали в гърдите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още