IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доклад разкрива нарушения в работата на Фонда за лечение на деца

Бившият директор на фонда професор Владимир Пилософ заяви, че няма от какво да се притеснява

17:32 | 19.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Според доклад на Министерството на здравеопазването (МЗ) има сериозни нарушения в работата на Фонда за лечение на деца, алармират бивши членове на Обществения съвет. В доклада се съдържа информация за подменени решения, неадекватни изисквания в новия правилник, по който Фондът трябва да работи. Това е затруднило вземането на решения за лечението на деца, предаде БНР.

Според Красимира Величкова от Българския дарителски форум, бивш член на Обществения съвет, е имало забавяне на подадените за лечение заявления.

"На практика се потвърждават наши аргументи, с които напуснахме Обществения съвет тогава, а именно, че се подменя решение на Обществения съвет. Има системни административни нарушения, които на практика са и причина за забавяне на лечението на деца. Защо след като на пети декември този доклад е бил даден на Министерство на здравеопазването, не е сменено ръководството и това е довело до допълнителни забавяния", коментира тя.

Във връзка с нарушенията бившият директор на фонда професор Владимир Пилософ заяви пред БНР, че няма от какво да се притеснява.

"Правилата трябва да продължат да се променят и актуализират, защото практиката показва, че има неща, които затрудняват работата на фонда, но всякакви приказки за това, че фондът не работел, са, меко казано, преувеличени", посочи той.

Министерството на здравеопазването ще излезе със становище по доклада до дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още