fallback

Трайчо Трайков: Казусът с КТБ няма да приключи, докато всичко не излезе наяве

Бившият икономически министър не очаква проблеми в банковата система от разсекретяването на информацията, но ще има опити за извличане на политически дивиденти

09:02 | 29.05.17 г. 5

Казусът с Корпоративна търговска банка (КТБ) не е приключен и няма да бъде приключен, докато всичко не излезе наяве. Това каза бившият икономически министър Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR по повод дебата за разсекретяването на стенограма от консултациите за съдбата на фалиралата банка, проведени в президентството през лятото на 2014 г.

Припомняме, че президентът Румен Радев заяви готовност да направи публичен документа, а президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) обяви, че президентската институция ще е големият губещ от това.

Според Трайков е ясно, че стенограмата ще бъде разсекретена заради обществения натиск и това, по думите му, е правилно.

Всяка информация без преразкази ще допринесе за разкриването на истината. Най-важният въпрос - какво се случи с активите и къде са парите, все още няма отговор, каза той. Трайков допълни, че истината обикновено се получава от съпоставянето на пълната мозайка от информация.

Той смята, че трябва да се отговори на въпроса какво се случи с цесиите и прихващанията – защо някои са атакувани пред съда, а други не и този отговор трябва да дойде от правителството. Трайков припомни, че са минали 3 г., а все още парите ги няма.

Той не очаква проблеми в банковата система от разсекретяването на информацията, но очаква опити за извличане на политически дивиденти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:56 | 05.09.22 г.
fallback