fallback

Каракачанов: Ще настоявам плащанията за изтребителите да бъдат разсрочени

Законът трябва да е еднакъв за всички, твърди министърът на отбраната

16:12 | 01.07.17 г. 1

Ще настоявам плащанията за изтребителите да бъдат разсрочени за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години. Това заяви пред  Нова телевизия министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Някои от нашите съюзници в НАТО – Чехия и Унгария, притежават изтребители  Gripen, подчерта Каракачанов по повод обвиненията на бившия военен министър Бойко Ноев, че скоро ще скоро тези самолети ще бъдат спрени от производство.

„И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – Gripen, а трети  - Eurofighter. Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни Каракачанов. 

По думите му разговорът още не е започнал, но ако правителството го  натовари със задачата да започне преговори с участниците в конкурса, той ще опита да извоюва максимално добри условия и цени. 

Относно случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести, военният министър обясни, че през последните 25 години ромското население в района е било оставено на произвола на съдбата.

„В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, цигани, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

„Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта, че законът трябва да е еднакъв за всички.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:05 | 09.09.22 г.
fallback