IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карготек откри глобален център за бизнес услуги в София

Това е още един мост между България и Финландия по линия на двустранните икономически отношения, каза заместник-министърът на икономиката

16:34 | 30.01.18 г.
<p style="margin-bottom: 0cm; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; line-height: 100%;">
	<em><font color="#000000"><font face="Calibri, sans-serif"><font style="font-size: 11pt">Мико Пуолакка. Снимка: Карготек</font></font></font></em></p>

Мико Пуолакка. Снимка: Карготек

Финландското дружество Карготек откри в София глобален център за бизнес услуги в София.

Компанията е реализирала 3,5 млрд. евро продажби през 2016 г. и в нея работят над 11 хил. служители в цял свят.

Столицата е избрана от 8 други дестинации, защото „София е изключително развиващ се град с невероятна енергия".

"България осигурява конкурента икономическа среда. Водихме изключително ползотворни разговори с партньорите ни и с институциите, за да започнем бързо и безпроблемно. Решението ни да дойдем тук е добре обмислено“, каза Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Карготек, по време на официалното откриване.

По думите му това ще позволи на водещите бизнес области на компанията - Kalmar, Hiab и MacGregor, да освободят време и ресурси и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и иновациите, които правят световната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива.

Мая Миланова, управител на Карготек България ЕООД, добави, че компанията е стартирала преди околоо 6 месеца с 40 служители, а вече работят над 130 души. „Инвестиционните ни намерения са дългосрочни, а основният ни фокус е създаване на добавена стойност за нашите клиенти“, каза тя.

„Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на по-умни бизнес услуги“, обясни Миланова.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов описа откриването на новия център като „знаково“ събитие. „Това е още един мост между България и Финландия по линия на двустранните икономически отношения. Дигитализацията, един от основните фокуси на Карготек, е и важен приоритет и на българското председателство на Съвета на ЕС. Идването на тази компания тук е поредното доказателство за намаляването на административната тежест и добрата бизнес среда“, каза още Борисов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още