fallback

Без стандарт за козунака всеки може да променя рецептата

Агенцията по храните проверява търговските обекти преди Великден

15:32 | 03.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Според европейските регламенти е позволено в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах.

Това каза Бистра Иванова от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по време на проверка в търговски обекти за качеството на продуктите, които традиционно пазаруваме за Великден, предаде БНР.

Коментарът е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца.

"За съжаление, нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат“, заяви експертът.

Така продажбите на козунаци, чиито съставки не са вредни и са в съответствие със законодателството, няма причина да бъдат спирани от Агенцията. 

Коментар по темата на Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" за Bulgaria ON AIR вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
fallback