fallback

Красимир Каракачанов: Хубаво е, че България изгради своята ограда

Страната ни е на първа линия на мигрантската вълна, заяви военният министър в Плевен

20:30 | 22.06.18 г. 1

Европа е застрашена от тази огромна напаст наречена нелегална имиграция. Това заяви в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос, цитиран от БТА. Хубаво е, че БълЕвропа е застрашена от тази огромна напаст наречена нелегална имиграция. Това заяви в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос, цитиран от БТА.

Хубаво е, че България взе мерки и изгради свое защитно съоръжение, в следствие на което в страната ни има много по-малко нелегална имиграция, посочи той. Истината е, че България, както и преди 1 300 години, по времето на българския владетел Тервел, отново е на първа линия и трябва да си изпълни цивилизационната задача - да спре ново нашествие на подобни хора, които не само че търсят по-лесен живот без труд, но и нямат намерение да се съобразяват с нашите закони, нямат желание да се интегрират, нямат намерение да уважават нашите традиции, култура, а искат да наложат техните порядки, коментира Каракачанов. 

"Хубаво е, че България изгради своята ограда. Каквито и решения да вземат европейските политици - или да не вземат - ние трябва да изпълняваме задачата си - да си защитаваме държавата. В Съвета по сигурност вчера обсъждахме, че България трябва да иска затваряне на границите на Европа за подобни хора. Аз бих добавил - използване на военни средства - техника, за да бъдат подобни нашественици връщани, използване на флота, за да спре този наплив към Европа. Който иска да дойде легално, да мине през контролно-пропускателните пунктове с лични документи, а ако е бежанец - да го докаже", каза още Каракачанов.

Днес министърът изпрати от Плевен 36-тия контингент на Българската армия за мисия на НАТО в Афганистан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
fallback