fallback

Ще отстъпи ли за оставките на министрите си Борисов?

Ако премиерът върне Нанков, Московски и Радев, обществото няма да е доволно, смятат доц. Петър Чолаков и Любомир Аламанов

09:47 | 07.09.18 г. 1

Премиерът и друг път се е отказвал от подадени вече оставки, но точно в този момент ако Борисов даде една назад, това ще бъде голяма вреда за кабинета.

Това е мнението на социолога доц. Петър Чолаков, изказано в предаването "България сутрин" на Вulgaria ON AIR

"Оставките навсякъде означават, че "архитектът" на правителството не си е свършил работата. Тук пък става дума за ключови министерства. Загубата на човешки живот катализира това решение на премиера. Въпреки това проблемите няма да бъдат решени", категоричен е Чолаков.

Повод за думите му са коментарите в публичното пространство дали Николай Нанков, министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка, ще остане на поста си. В това са убедени високопоставени източници от Министерски съвет и близки до политическите кабинети на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Лично премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е забранил на своите съпартийци да коментират оставките на тримата министри, признаха депутати от управляващото мнозинство.

По думите на Любомир Аламанов – PR експерт в Центъра за анализ и кризисни ситуации, определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото, ако оттегли оставките и върне министрите.

"Проблемът не е толкова вътрешното напрежение, а че институциите рухнаха. Не трябва властта да е толкова подвластна на партийни желания. Не може да се слага човек да отговаря за определено нещо, само защото е подаден от политическа квота. Тази година беше пълна с всякакви грешки, които започнаха да избиват", уточни още експертът пред Bulgaria ON AIR.

Повече от разговора вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 08.09.22 г.
fallback