IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракачанов: Подалите оставка министри нямат вина за катастрофата край Своге

Според вицепремиера не е нормално при всеки повод да се искат оставки

14:18 | 02.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Тримата министри, които след катастрофата край Своге подадоха оставки по искане на премиера, нямат вина за случилото се, смята вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БНР. 
 
С уговорката, че премиерът има право на собствена кадрова политика по отношение на министрите от квотата на партия ГЕРБ, Каракачанов изрази мнение, че не е имало нужда от трите оставки. Той дава висока оценка за работата на Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството. Според вицепремиера, Нанков е пожертван.
 
"Министър Нанков беше един и е един от най-работливите и отзивчивите министри. Няма случай, при който хора от някакъв регион при авария, при бедствия, да са поискали съдействие, той да не го е оказал. И е добър професионалист. Защо трябва да бъде жертван такъв човек?", заяви Каракачанов.
 
"Не е нормално при всеки повод, като се появи една група, която протестира в интернет или на "жълтите павета", да се искат оставки. Защото ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки? Всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Какво? Във всеки рейс да сложим по един милиционер? Или министърът на транспорта и министърът на регионалното развитие да се возят по рейсове?", коментира Каракачанов в село Сугарево, община Сандански, където взе участие в церемония по повод 94 години от смъртта на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. 
 
Очаква се днес партията на другия вицепремиер - Валери Симеонов, да обяви официално дали ще остане в управлението. След оттеглянето на тримата министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков, Симеонов коментира, че оставките не са съгласувани с тях, а управляващата коалиция, по думите му, "отдавна не функционира".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 5 години
Не са виновни дотолкова, доколкото не са могли да накарат Трейс да си свърши работата - поради корупция и/или бездействие. Формално са написали няколко писма - действия нула.Нанков може и да е работлив, ама сигурно шефът на Трейс е казал - знаеш ли кой съм аз и че ще те махна, когато поискам?МВР не може да се справи с бабаитизма по пътищата, защото 90% от бабаитите са му бивши служители или на МО - справка Бургас и Митьо Очите и неговият вече сигурно бивш работодател.А Московски сигурно след февруари просто е търсил повод да се махне - един Господ знае колко "нещастен" е бил случаят с детето му...И накрая се изправя Бойко и казва - "*** не си тръгвайте, не напускайте България, върнете се - тук имаме променени условия за вас". Дали поне той се смее на шегата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
dnp_m
преди 5 години
А кои е виновен? Виновни сте всички политици и държавници, които 20 години само крадете. Не може път след пет години да е с дупки и неравности.Не може да се справите с бабаитите по пътя.Крайно време е да се сложи камера във всеки светофар в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още