fallback

Разглеждат се двама кандидати за министър на транспорта

От ГЕРБ заявиха, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забаване поради технически проблем

17:55 | 15.09.18 г. 5

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се разглеждат две кандидатури за нов министър на транспорта, предава БНР.

Според Цветанов става дума за хора с административен опит и потенциал, които отговарят на предизвикателствата и изискванията в сектор "Транспорт". Номинацията за нов транспортен министър ще бъде обявена в понеделник след заседание на коалиционния съвет. Издигането на нов кандидат се наложи след предложеният от премиера Александър Манолев се отказа от номинацията с мотива, че е станал обект на "скалъпени твърдения от определена група". 

Манолев поясни, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Той добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.

От партия ГЕРБ заявиха още, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забавено заради технически проблем.

Цветанов посочи, че срокът за подписване е бил доста кратък, но след като президентът се е върнал от двудневното си посещение в чужбина е въпрос на време това да стане факт, а новите министерски назначения да бъдат гласувани идната сряда.

След като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министъра на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев заради тежката катастрофа край Своге, Борисов посочи в понеделник и предложения за заместници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:23 | 13.09.22 г.
fallback